Skip to main content

Να βάλουν στοπ στα λαθραία τσιγάρα καλεί τους καταναλωτές το ΕΕΘ

Το λαθρεμπόριο του τσιγάρου αναγκάζει περίπτερα και ψιλικά να κλείνουν και ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους, αναφέρει το σποτ της Ένωσης Καπνοπωλών

Με το σποτ του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας συνεχίζεται η καμπάνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η καμπάνια έχει ως σκοπό να ενημερώσει σωστά αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές πάνω στα ζέοντα θέματα της αγοράς.

«Πιστεύουμε ότι με την καμπάνια αυτή κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στήριξης των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα βοηθάμε και τους καταναλωτές. Με τα διαφημιστικά μας μηνύματα τους δίνουμε χρήσιμες συμβουλές και τους εφιστούμε την προσοχή για το τι και πως θα πρέπει να επιλέγουν προϊόντα και υπηρεσίες από την αγορά της Θεσσαλονίκης», τόνισε μιλώντας για την καμπάνια ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Για το λαθρεμπόριο, που αποτελεί κοινωνική πληγή, καλείται να ευαισθητοποιηθεί ο καταναλωτής, στο σποτ της Ένωσης Καπνοπωλών, το οποίο έχει ως εξής:  

«Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και τα λαθραία πακέτα βλάπτουν σοβαρά την οικονομία. Το λαθρεμπόριο του τσιγάρου αναγκάζει περίπτερα και ψιλικά να κλείνουν και ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους. 1 στα 5 πακέτα είναι λαθραίο και 1 δις χάνεται από φόρους. Μπορείς να το σταματήσεις».