Skip to main content

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση

Η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δύσης κατηγόρησε τη Ρωσία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δηλώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν θέμα της επίθεσης με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στο βρετανικό έδαφος.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Βρετανία μπορεί να υπολογίζει στην νατοϊκή αλληλεγγύη, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει ζητηθεί από το Λονδίνο η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας, ούτε έχει διατυπωθεί άλλο αίτημα για την παροχή βοήθειας στην έρευνα για τη χρήση χημικού όπλου στο βρετανικό έδαφος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια» δήλωσε αναφερόμενος στη Ρωσία. «Απαντάμε με διάφορους τρόπους» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.