Skip to main content

ΝΔ: Απόλυτος διασυρμός της κυβέρνησης, αδυνατούν να εκδώσουν συντάξεις

Βρούτσης και Μηταράκης τονίζουν ότι οι κυβερνώντες «είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους»

Για απόλυτο διασυρμό της κυβέρνησης, καθώς μετά από 10 μήνες «κατάλαβε ότι αδυνατεί να εκδώσει νέες συντάξεις», κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σε κοινή του δήλωση με τον αναπληρωτή τομεάρχη, Νότη Μηταράκη.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνεται η αδυναμία υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. «Ένα πρόβλημα που η Νέα Δημοκρατία είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», σημειώνουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «"αδειάζει" την κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων».

Οι κ.κ. Βρούτσης και Μηταράκης, αναφερόμενοι στην κυβέρνηση, συμπληρώνουν ότι «είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους. Η σημερινή τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αποτέλεσμα πανικού και προχειρότητας, αλλάζει ουσιαστικά τη βάση υπολογισμού των συντάξεων, με άμεσες επιπτώσεις σε αυτές… Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες, δεν ισχύει πλέον!

»Ένας νέος κύκλος γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και εγκυκλίων ανοίγει ξανά με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους», καταλήγουν.