Skip to main content

ΝΔ: Αποτέλεσμα συνειδητής υπερφορολόγησης η αύξηση των ληξιπρόθεσμων

Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αναφέρουν Χρήστος Σταϊκούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι αποτέλεσμα της εσφαλμένης αλλά συνειδητής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες, αναφέρουν ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο φτάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ. Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους», αναφέρεται.

«Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο. Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές», τονίζουν και προσθέτουν:

«Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγενθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής».