Skip to main content

ΝΔ: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμβούλιο αρχηγών για το Σκοπιανό

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα για ένα εθνικό θέμα κι ότι έχει επιλέξει να βαδίσει μόνη της.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, καθότι η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει συνεχώς κυβιστήσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει σύγκληση συμβουλίου αρχηγών εάν υπάρχει ενδεχόμενο χρήσης του όρου "Μακεδονία" στο νέο όνομα.

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα για ένα εθνικό θέμα κι ότι έχει επιλέξει να βαδίσει μόνη της.

Ως εκ τούτου η ευθύνη για την όποια απόφαση για το ονοματολογικό βαραίνει μόνο την κυβέρνηση, είπε η κ. Σπυράκη. "Εμείς δεν θα έλθουμε να επιβεβαιώσουμε τετελεσμένα".

Τόνισε δε πως πλέον είναι πολύ αργά να γίνει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης, σημειώνοντας πως όλα θα γίνουν γνωστά στη Βουλή και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Αναφερόμενη στα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το ονοματολογικό η κ. Σπυράκη είπε ότι το Σκοπιανό δεν λύνεται με συλλαλητήρια αλλά εφόσον κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να εκφραστεί μέσα από αυτά είναι ελεύθερος να το πράξει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει στους βουλευτές του πως μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

"Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία", δήλωσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.