Skip to main content

ΝΔ: Επικίνδυνοι κακοποιοί ευεργετούνται από τον νόμο Παρασκευόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της σημερινής ληστείας στο Παλαιό Φάληρο είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Για μια ακόμη φορά, κάποιοι επικίνδυνοι κακοποιοί, ευεργετηθέντες από τον νόμο Παρασκευόπουλου, πριν καν προλάβουν να βρεθούν ελεύθεροι, αποπειράθηκαν να ληστέψουν, οπλισμένοι σαν αστακοί, με βίαιο τρόπο, φιλήσυχους πολίτες μέσα στο σπίτι τους, μέρα μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη ληστεία σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο το πρωί της Δευτέρας (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Για μια ακόμη φορά, οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, με υψηλό επαγγελματισμό και αξιοθαύμαστη αυτοθυσία, “έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά”. Για πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα ζει με τον κίνδυνο της ανασφάλειας; Για πόσο ακόμη θα πληρώνει τις ιδεοληψίες αυτής της ανεκδιήγητης Κυβέρνησης;», διερωτάται ο κ. Χαρακόπουλος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Κοντονής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την εξαίρεση από τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) και τα εγκλήματα του βιασμού (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου και, μάλιστα, είχαν τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους.