Skip to main content

ΝΔ για ΔΕΚΟ - Υπερταμείο: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

Αν είναι θετική εξέλιξη η μεταβίβαση εταιρειών στο νέο υπερταμείο γιατί δεν το έκανε από την πρώτη στιγμή, διερωτάται η ΝΔ.

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνουν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη μεταφορά στο Υπερταμείο έξι ΔΕΚΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

«Η κυβέρνηση, κάθε μέρα, αποκαλύπτεται» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, σημειώνοντας ότι τελευταίο επεισόδιο είναι τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

«Θυμίζουμε ότι στο πολυνομοσχέδιο του Μαΐου, μέσα από “νομοτεχνική βελτίωση” που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, εξαιρέθηκαν οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και Δ.Ε.Η. από την μεταβίβασή τους στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί με προηγούμενη “νομοθετική βελτίωση” στο νομοσχέδιο, με το αιτιολογικό ότι ”έγινε λάθος” και ότι ”αυτές οι εταιρείες είναι προς συζήτηση για το δεύτερο γύρο εισαγωγής στο νέο ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων”» σημειώνουν τα δύο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:
 
«Σήμερα, μόλις 4 μήνες αργότερα, στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μεταβιβάζονται όλες αυτές οι εταιρείες. Συνεπώς, η Κυβέρνηση ή απέκρυψε πρόσκαιρα την αλήθεια από τους βουλευτές και τους πολίτες ή απέτυχε, για ακόμη μία φορά, στη δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση”. Και σε κάθε περίπτωση, αν είναι θετική εξέλιξη η μεταβίβαση εταιρειών στο νέο υπερταμείο, όπως η Κυβέρνηση ισχυρίζεται, γιατί δεν το έκανε από την πρώτη στιγμή αλλά όλο και το μετέθετε για το μέλλον;».
 
«Η αλήθεια, για ακόμη μία φορά, αποκαλύπτεται» καταλήγουν.