Skip to main content

ΝΔ για Λαφαζάνη: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η έξοδος από το ευρώ

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα έγιναν εκείνο το διάστημα, υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την Ευρωζώνη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5», υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Δήλωσε ακόμη ότι είναι αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμη ότι, στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε ότι υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος. Και θα την μάθει!», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.