Skip to main content

ΝΔ για ΠΓΔΜ: Αδιανόητο να παραδώσουν από τώρα διαπραγματευτικά όπλα

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αναμένει στο μέλλον και με δόσεις τη συμμόρφωση της γειτονικής μας χώρας, τονίζει η Μαρία Σπυράκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» η Ελλάδα «να παραδώσει εκ των προτέρων» τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει και να αναμένει στο μέλλον και με δόσεις τη συμμόρφωση της γειτονικής μας χώρας.

Η κα. Σπυράκη προειδοποιεί το Μαξίμου «να μη συναινέσει προκαταβολικά σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα δίνει στα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Αναλυτικά η δήλωση της κας Σπυράκη:
 
«Οι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Σκοπιανό εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό έτοιμο να αποδεχθεί συμβιβασμό.
 
Η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί την Κυβέρνηση να μη συναινέσει προκαταβολικά σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα δίνει στα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
 
Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να παραδώσει εκ των προτέρων τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει και να αναμένει στο μέλλον και με δόσεις τη συμμόρφωση της γειτονικής μας χώρας».