Skip to main content

ΝΔ: Γνωριμία με τους προέδρους των ΝΟΔΕ μέσω βίντεο...

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των κατά τόπους νομαρχιακών οργανώσεων. Σε προεκλογικούς ρυθμούς με το βλέμμα στην ενίσχυση των σχέσεων κόμματος – κοινωνίας

Ένα βίντεο γνωριμίας των πολιτών με τους προέδρους των κατά τόπους νομαρχιακών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα δημιούργησε η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Κονταδάκη.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται και οι τέσσερις πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης (Τάσος Εμμανουηλίδης κεντρικού τομέα, Θόδωρος Μητράκας ανατολικού τομέα, Διονύσης Μανωλόπουλος δυτικού τομέα και Θωμάς Βράνος Β' Θεσσαλονίκης), όπως άλλωστε και όλοι οι πρόεδροι των νομαρχιακών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια ώρα, η Γραμματεία Οργανωτικού προωθεί καθημερινά ένα πρόγραμμα ανακοινώσεων με τις δράσεις κάθε ΝΟΔΕ ανά την Ελλάδα, ώστε να γίνει γνωστό το έργο του κόμματος και η επαφή του με τη βάση και την κοινωνία, κάτι που μέχρι πρότινος έπρεπε να κάνει κάθε ΝΟΔΕ ξεχωριστά, χωρίς να υπάρχει η σφαιρική ενημέρωση των «γαλάζιων».

Είναι κι αυτή μια από τις αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, στην προσπάθειά του να γίνει πιο εξωστρεφής, αλλά και να δοθεί πιο ενεργός ρόλος στις νομαρχιακές οργανώσεις, των οποίων ο ρόλος θα αναβαθμιστεί μέχρι το τέλος του έτους και μάλιστα αυτό θα γίνει και με θεσμικό τρόπο, όπως προσφάτως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού θα ψηφιστούν συγκεκριμένες αλλαγές, που κατατείνουν σ' αυτό στο εκλογικό συνέδριο του ερχόμενου Δεκεμβρίου (με την αίρεση ότι στο μεσοδιάστημα δε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές).

Η πορεία αυτή προς την ισχυροποίηση των ΝΟΔΕ και την αναβάθμιση του ρόλου τους άρχισε με την εκλογή των προέδρων και των μελών τους από τη βάση τον προηγούμενο Μάιο, μια διαδικασία, που έφερε στις κομματικές κάλπες χιλιάδες μελών της ΝΔ, σηματοδοτώντας άλλωστε και την προσπάθεια να κρατηθεί ζεστός ο κόσμος της ΝΔ, να συμμετάσχει ενεργά στην τοπική κομματική διοίκηση και να επιλέξει εκείνους με τους οποίους θα βρίσκεται σε επαφή ως εκπροσώπους του κομματικού μηχανισμού. Το επόμενο βήμα ήταν η πρόσφατη διήμερη σύνοδος των προέδρων των ΝΟΔΕ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και όλων των τομεαρχών του κόμματος.

Οι νέες διοικήσεις των ΝΟΔΕ θα προχωρήσουν άλλωστε σε τακτικές εκδηλώσεις, προκειμένου να διατηρήσουν διαρκή επαφή κόμμα και κοινωνία και βέβαια να κρατήσουν σε εγρήγορση τους «γαλάζιους» σε μια περίοδο που πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί προεκλογική, δεδομένου ότι ήδη έχουμε μπει στον τελευταίο χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές.