Skip to main content

ΝΔ: Η οδική ασφάλεια απαιτεί σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια

Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα

Για προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. 

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι σχεδιάζει αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επτά μήνες μετά, ο κ. Σπίρτζης προκαλεί και πάλι σύγχυση». 

«Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η πρόταση Σπίρτζη «τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών», εκτός από κοινωνικά άδικη - καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους - είναι και ευθέως αντισυνταγματική», τονίζει η Πειραιώς.

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εδώ και καιρό η ΝΔ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων και πλέον αναρωτιέται εάν θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή το θέμα για να συζητηθεί με τη σοβαρότητα που του αρμόζει.

«Η οδική ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια!», καταλήγει η ανακοίνωση..