Skip to main content

ΝΔ: Ικανή στην προπαγάνδα, ανίκανη στο προσφυγικό η κυβέρνηση

Η Πειραιώς κατηγόρησε τον Γιάννη Μουζάλα ότι προσπαθεί να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση του προσφυγικού στη χώρα.

Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα, είναι το σχόλιο της ΝΔ στις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα για την επανεισδοχή προσφύγων.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε νωρίτερα ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει συμβολικά τη συνθήκη του Δουβλίνου για την επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία (δείτε εδώ).

«Στο τελευταίο διάστημα, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα στις δομές φιλοξενίας.
 
Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει τις Κυβερνήσεις τους.
 
Προσπαθεί ταυτόχρονα να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει:
 
«Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με την δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες – μετανάστες στα κέντρα υποδοχής.

Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα».