Skip to main content

ΝΔ: Ήταν πολιτική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το παράλληλο νόμισμα

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι το σύστημα των παράλληλων πληρωμών είχε παρουσιαστεί στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωήν υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το σύστημα των παράλληλων πληρωμών παρουσιάστηκε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2014 και έτυχε μεγάλης αποδοχής (δείτε εδώ).

«Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια.

Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ».