Skip to main content

ΝΔ: Ηθικός αυτουργός των χθεσινών επεισοδίων ο Κοντονής

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια, αναφέρει ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ηθικό αυτουργό των χθεσινών επεισοδίων στην Ερμού από αντιεξουσιαστές στην πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ., χαρακτηρίζει τον Σταύρο Κοντονή η Νέα Δημοκρατία.

«Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της. Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά», τονίζει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «έκπληξη» την δικαστική απόφαση για την παραμονή στη φυλακή της 29χρονης (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της με 3 κατά και 2 υπέρ (δείτε εδώ).

Αργότερα, σε πορεία αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. στην Αθήνα, σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ αντιεξουσιαστές προκάλεσαν υλικές ζημιές σε καταστήματα στην οδό Ερμού. Τα ΜΑΤ προέβησαν σε ρίψη χημικών (δείτε εδώ).