Skip to main content

ΝΔ:Να μην εκτίθεται ο Κουρουμπλής για το ουκρανικό πλοίο με τα τσιγάρα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ.

Να μην εκτίθεται άλλο καλεί η ΝΔ τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την υπόθεση με το φορτηγό πλοίο «RS-300 No 97», σημαίας Ουκρανίας, στο οποίο βρέθηκαν τόνοι τσιγάρων.

Η Πειραιώς καταλογίζει στον κ. Κουρουμπλή ότι ξεπέρασε κάθε όριο καθώς αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι επί επτά και πλέον μήνες, δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στο ουκρανικό πλοίο που παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων με τόνους τσιγάρα στα αμπάρια του, παρενέβη με πρωτοφανή τρόπο στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ότι δεν υπάρχει λαθρεμπόριο στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ (δείτε εδώ).

Η ΝΔ κατηγορεί τον υπουργό ότι υποστήριξε πως «βάση των πληροφοριών του "δεν προκύπτει ζήτημα λαθρεμπορίου", προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη».

«Οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την αιφνίδια σπουδή του κ. Υπουργού να "ασπρίσει" αυτήν την πολύ "γκρίζα" υπόθεση» καταλήγει η Ν.Δ..