Skip to main content

ΝΔ: Να μην βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων η κυβέρνηση

Κάτι τέτοιο θα στραγγαλίσει την πραγματική οικονομία, θα βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάλει χέρι στα αποθεματικά των συνταξιούχων, τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή διαρροές στο Τύπο που κάνουν λόγο για δήμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που είχε επαναληφθεί το 2015.  

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που προέρχονται από διαρροές της Κυβέρνησης, οι κ. Τσίπρας - Καμμένος ετοιμάζονται να επαναλάβουν το ίδιο καταστροφικό έργο του 2015: Εσωτερική στάση πληρωμών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και δήμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Κάτι τέτοιο θα στραγγαλίσει την πραγματική οικονομία, θα βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων και θα εκτοξεύσει την ανεργία», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:
 
«Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάλει χέρι στα αποθεματικά των συνταξιούχων. Την προειδοποιούμε να μην το επιχειρήσει σε καμία περίπτωση».