Skip to main content

ΝΔ: Ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης των τηλεοπτικών σταθμών

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι, αναφέρει η Πειραιώς.

«Τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία» ενώ υπενθυμίζει πως από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης, χωρίς στημένους διαγωνισμούς», συμπληρώνει.

«Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε:

«Η αλλαγή στάση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός» (δείτε εδώ).