Skip to main content

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει απάντηση στις πρωινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναφέρει πως ο ίδιος «έχει μπερδευτεί».

«Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του».

«Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά» συνεχίζει η ΝΔ. «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Σε υστερόγραφο μάλιστα η Πειραιώς αναφέρει πως από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. «Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου» καταλήγει.