Skip to main content

ΝΔ: Όχι σε νέα αναβολή της συζήτησης για τη Σαουδική Αραβία

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή, αναφέρει η ΝΔ.

Μήνυμα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί δεύτερη αναβολή της επερώτησής της για την πώληση του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία απέστειλε η ΝΔ, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Βούτση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβληθεί η συζήτηση γιατί θέλει να παραστεί, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό την Πέμπτη, καθώς θα απουσιάζει στο Παρίσι για να παραλάβει το βραβείο πολιτικού σθένους.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμηνύει ότι δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. «Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών» διευκρινίζει η ΝΔ.

«Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» καταλήγει με νόημα η ΝΔ.