Skip to main content

Αυστηρές συστάσεις της ΝΔ για τους ομιλητές σε εκδηλώσεις

Επιστολή Αυγενάκη - Κονταδάκη στις κομματικές οργανώσεις σε αυστηρό τόνο για την ασυντόνιστη πρόσκληση στελεχών ως κεντρικών ομιλητών στις εκδηλώσεις

Ενόχληση φαίνεται να έχει προκαλέσει τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, η... προτίμηση των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων σε συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος, για να είναι κεντρικοί ομιλητές σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν.

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιος Κονταδάκης, έστειλαν επιστολή σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, με αντικείμενο τη διοργάνωση των κομματικών εκδηλώσεων.

Η επιστολή είναι σε αυστηρό τόνο, αφού είναι η δεύτερη του κεντρικού κομματικού μηχανισμού, στην οποία ζητά ενημέρωση και συντονισμό μεταξύ των κομματικών οργάνων, ώστε να μην προσκαλούνται διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι στις εκδηλώσεις ΔΗΜΤΟ, ΝΟΔΕ και άλλων οργάνων του κόμματος.

Είναι εμφανές ότι ουσιαστικά από την έλλειψη συντονισμού ανακύπτουν και ζητήματα πολιτικής και προβολής του ιδίου του κόμματος, αλλά κυρίως ζητήματα ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αφού κάποιοι φαίνεται να μην υπολογίζονται ως προβεβλημένοι ή έστω να προτιμούνται πολύ συγκεκριμένα άτομα.

«Επειδή αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί απαιτείται αυστηρά, πριν κάθε διοργάνωση, ενημέρωση και έγκριση από τα αρμόδια κομματικά όργανα», αναφέρεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κεντρικά κομματικά στελέχη έγιναν αποδέκτες διαμαρτυριών στελεχών της ΝΔ για τις κλήσεις συναδέλφων τους σε εκδηλώσεις, ακόμη και σε ορισμένες στις οποίες δεν είναι του αντικειμένου τους. Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, οι δυο γραμματείς έστειλαν τη νέα επιστολή. Στην επιστολή που είχε προηγηθεί άλλωστε η κεντρική διοίκηση της ΝΔ ζητούσε ενημέρωση και συντονισμό στην επιλογή ομιλητών. Αυτό όμως δεν έγινε και έτσι οι εσωκομματικές τριβές και οι γκρίνιες πολλαπλασιάστηκαν.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται εκδηλώσεις από ΔΗΜΤΟ για τις οποίες δεν έχουν γνώση ή έρχονται προ τετελεσμένων οι ΝΟΔΕ ή εκδηλώσεις των ΝΟΔΕ που τις μαθαίνουν τελευταία στιγμή τα υπερκείμενα όργανα.

Πάντως, στη Θεσσαλονίκη είναι εμφανής μια προτίμηση των τοπικών οργανώσεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς όμως να εξαιρούνται τα άλλα κεντρικά στελέχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατες τοπικές εκδηλώσεις κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κ.κ. Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης και Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος κ.ά.

Για το θέμα είχε ερωτηθεί και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, πριν από ενάμιση μήνα και είχε απαντήσει ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και γι' αυτό άλλωστε προσκαλείται σε πολλές εκδηλώσεις της ΝΔ που διοργανώνονται από τοπικές οργανώσεις, όπως ιδιαίτερα δημοφιλή είχε χαρακτηρίσει και την Όλγα Κεφαλογιάννη.