Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
x

ΝΔ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ

Η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πέρα από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Για εξόφθαλμο σκάνδαλο κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων, συνολικού ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο κατέθεσαν οκτώ καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει την υπόθεση ως μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος. Όπως σημειώνει το έγγραφο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφορά άλλο οπλικό σύστημα, την πώληση βομβών και όχι σφαιρών.

Η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πέρα από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

"Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχειρεί να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς υλικό. Όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή του υπουργείου Αμύνης, στις 11 Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί, μέσω της εταιρείας "Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.", και το Βασίλειο της Ιορδανίας", τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

"Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα. Ρωτάμε ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το βασίλειο της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας για τα ίδια όπλα;", σημείωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ανώτατη εισαγγελική αρχή να ερευνήσει σε βάθος της υπόθεσης αυτής όπως η στρατιωτική δικαιοσύνη ερευνά το στρατιωτικό σκέλος.

"Ρωτάμε για ποιο λόγο συνεχίζεται η κάλυψη σε αυτό το εξόφθαλμο σκάνδαλο. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να επιδείξει την ευαισθησία που απαιτεί η υπόθεση", τόνισε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει τα εξής ερωτήματα:

-Τελικά, ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία. Την Ιορδανία ή κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Άμυνας, παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;

-Έγινε ή όχι έρευνα για το εάν ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας;  

-Έχει κάνει και άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο. Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση του υλικού ΜΚ82, δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για τη μεταπώλησή του;

-Έχει υπογράψει και άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο κι αν ναι ποιες; Το υπουργείο Εξωτερικών τι θέση έχει για το θέμα; "Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα πως φωτογραφίζεται με καμήλες. Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι εκείνος συνομιλεί και εμπιστεύεται μόνο τον στρατιωτικό ακόλουθο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας", τονίζει η οδός Πειραιώς.

-Ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά για το θέμα; Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι ο κ. Καμμένος δρομολογεί μία συμφωνία με άγνωστο στη Σαουδική Αραβία μεσάζοντα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών;

-Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Δε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης;

-Η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη Κυριακή ανέδειξε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει σαφή θέση για τις επιλογές του κ. Καμμένου. Γιατί ο κ. Τσίπρας σιωπά εδώ και πέντε ημέρες;
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ