Skip to main content

ΝΔ Θεσ/νίκης: Γεμάτο συγκίνηση το βιβλίο συλλυπητηρίων για Μητσοτάκη

Συγκινητικά τα μηνύματα των Νεοδημοκρατών της Θεσσαλονίκης στο βιβλίο που άνοιξε για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ η Διοικούσα Επιτροπή.

Περισσότεροι από 100 Θεσσαλονικείς προσήλθαν στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, για να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε η Διοικούσα για το θάνατο του επίτιμου προέδρου του κόμματος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πολλαπλάσια ήταν τα μηνύματα τηλεφωνικώς. Τόσα, που η Διοικούσα αναγκάστηκε να δημιουργήσει και κατάλογο για να καταγράψει τα μηνύματα, πολλά από τα οποία ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικά.

Ανάμεσα στα γραπτά μηνύματα του βιβλίου συλλυπητηρίων υπάρχουν ακόμη και ποιήματα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι που έχουν καταθέσει τα συλλυπητήριά τους δεν είναι κομματικά στελέχη, αλλά ψηφοφόροι του κόμματος χωρίς θέσεις στην κομματική ιεραρχία, όπως τονίζουν τα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής.

«Περιγράφουν οι περισσότεροι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως 'πολιτικό από το μέλλον' και του αποδίδουν ως χαρακτηριστικό του την ειλικρίνεια. Επισημαίνουν ότι ο λαός δεν ήταν έτοιμος να ακούσει κάποιες από τις θέσεις του ακριβώς επειδή δεν είχε την οξυδέρκεια και τη διορατικότητά του ως πολιτικού ηγέτη. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στον πολιτικό πολιτισμό που τον διέκρινε», τόνισε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά.

Ξεχωρίσαμε δυο χαρακτηριστικά από τα εκατοντάδες μηνύματα, που είναι απλών Νεοδημοκρατών κι όχι επώνυμων κομματικών στελεχών:

-«Πρόεδρε έφυγες με τιμές που σου αξίζουν. Υπόδειγμα ήθους. Υπόδειγμα ανθρωπιάς. Υπόδειγμα πολιτικού που αγάπησε την Ελλάδα».

-Καλό κατευόδιο Πρόεδρε. Όλοι μετά το θάνατό σου αναγνώρισαν τις υπηρεσίες που προσέφερες στη χώρα. Εγώ σε αναγνώριζα μεταξύ των δυο άλλων μεγάλων: Βενιζέλος, Καραμανλής και Μητσοτάκης. Καλό παράδεισο Πρόεδρε. Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει το νέο Πρόεδρό μας να τον δούμε πρωθυπουργό».