Skip to main content

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Δεν θα δώσουμε χρίσματα στην Αυτοδιοίκηση

Διαρκής και τακτική η παρουσία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Στόχοι και προτεραιότητες του κόμματος στην περιοχή. Ποια κεντρικά στελέχη έρχονται

«Η ΝΔ δεν θα μπει σε λογικές χρισμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν δίνει χρίσματα στην Αυτοδιοίκηση». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, ασκώντας κριτική στο γραφείο πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για σχέδια επί χάρτου σε σημερινή συνάντησή του στα γραφεία του κόμματος, στη Μιχαήλ Καλού 6, για ανταλλαγή ευχών για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Γυφτόπουλος έκανε συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ και αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, σχετικών με τη Θεσσαλονίκη και τη λειτουργία του οργάνου στην πόλη.

Ένα κομματικό όργανο, που θέλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία της πόλης, σε διαρκή μόχλευση με τους φορείς και τους πολίτες, αντάξιο ενός «σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος, ανοιχτού στην κοινωνία», όπως θέλει να είναι και η ΝΔ. «Επιδιώκουμε τα γραφεία της Διοικούσας να είναι ένας ανοιχτός χώρος προσέλευσης και συνάντησης – συμμετοχής της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να μας γνωρίσει ως όργανο ο κόσμος. Όσο περισσότερος κόσμος έρθει σε αυτά τα γραφεία, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η δουλειά μας», τόνισε ο κ. Γυφτόπουλος.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, ανακοίνωσε και τον προγραμματισμό και τους στόχους της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με εμφανή σκοπό την εξωστρέφεια του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο εξής «διαρκή και τακτική παρουσία στη Θεσσαλονίκη», σημειώνοντας ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να ισχυροποιήσουμε τη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η ΝΔ είναι ικανή να επαναφέρει τον κόσμο στην κανονικότητα, χωρίς μισαλλοδοξίες και διχασμούς».

Ο κ. Γυφτόπουλος αποκάλυψε μάλιστα και τη στιχομυθία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη, όταν τον κάλεσε για να του ανακοινώσει την πρόθεσή του να τον ορίσει πρόεδρο της Διοικούσας:

-Α.Γ.: Εγώ πρόεδρε δεν είμαι κομματάρχης.

-Κ.Μ.: Το ξέρω, αλλά δε θέλω κομματάρχη.

Κεντρικός στόχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης είναι να γίνει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή τόπος παραγωγής πρωτογενών ειδήσεων. «Ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από εδώ. Η Διοικούσα δεν θέλουμε να αναπαράγει και να αναμασά, αλλά να παράγει πρωτογενείς ειδήσεις», είπε ο κ. Γυφτόπουλος.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι, ο πρόεδρος της Διοικούσας ανακοίνωσε τον προγραμματισμό που έχει καταρτιστεί. Ήδη έχουν γίνει μια σειρά συναντήσεών του με τους φορείς της πόλης, οι οποίες θα συνεχιστούν «για να ξαναπιάσουμε το νήμα των σχέσεων με την κοινωνία της πόλης».

Έτσι η επόμενη συνάντηση της Διοικούσας θα είναι με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Σωματείων και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα θέματα του κόσμου της εργασίας, η ανεργία και τα ζητήματα που απασχολούν μισθωτούς, εμπόρους και επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, θα «τρέξει», όπως υπογράμμισε ο κ. Γυφτόπουλος, και το πρόγραμμα επισκέψεων (όχι εθιμοτυπικών) των τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ώστε μεταξύ άλλων να συνδιαμορφωθεί και ο προγραμματικός λόγος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι θέσεις του κόμματος ανά τομέα, εν όψει εκλογών.

Την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στην πόλη ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος θα επισκεφτεί τα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια, την Εθνική Σχολή δικαστών, το Δικηγορικό Σύλλογο και πιθανώς τις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Θα ακολουθήσει θεματική για τα φορολογικά ζητήματα, παρουσία των κ.κ. Σταϊκούρα, Φορτσάκη και Βεζυρόπουλου.

Επόμενη εκδήλωση θα είναι για το μεταναστευτικό, παρουσία του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και έπονται οι υποδομές με κεντρικό πρόσωπο τον αρμόδιο τομεάρχη, Κώστα Καραμανλή.

Στις κεντρικές προτεραιότητες της Διοικούσας, ο κ. Γυφτόπουλος περιέλαβε τέσσερις:

-Ασφάλεια του πολίτη.

-Υποδομές.

-Μεταναστευτικό (κυρίως στην κοινωνικοπολιτική του διάσταση).

-Νεολαία.

«Η Διοικούσα Επιτροπή είναι πια πολιτικό όργανο και δόθηκε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τον πρόεδρο του κόμματος να σχηματοποιήσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, έπειτα από συνεννόηση με τους φορείς και την κοινωνία και με τις θέσεις των κομματικών οργάνων θα έχουμε το τελικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε προβληματισμός για τη συνέχιση λειτουργίας της Διοικούσας στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι μοναδική στη χώρα και η δημιουργία της ανάγεται σε ιστορικούς λόγους, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θέλει να υπάρχει η Διοικούσα Επιτροπή. Σε ό,τι αφορά στην παρέμβασή μας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, ρόλος μας είναι να ελέγχουμε ως αντιπολίτευση και να μην ομφαλοσκοπούμε», επισήμανε ο κ. Γυφτόπουλος.

Στο πνεύμα των ημερών ο κ.Γυφτόπουλος τα «τσούγκρισε» με τη Voria