Skip to main content

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Η συμφωνία υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας μας

Η διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα και δημιουργεί νέα πραγματικότητα που δεν θα μπορεί να αλλάξει.

Για κακή συμφωνία που προσφέρει έδαφος στον εθνικισμό κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό και τονίζει πως «έχουμε όλοι την υποχρέωση να αποτρέψουμε την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας. Η αποδοχή της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

Η διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως ύστερα από «έξι μήνες μυστικής διπλωματίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμφώνησε να υπογράψει διακρατική συμφωνία, αφού προηγουμένως περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του».

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα, στοιχεία που συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού» υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ο Πρωθυπουργός, δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας την Κυριακή στις Πρέσπες μια συμφωνία η οποία δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα που στη συνέχεια, δε θα μπορεί να αλλάξει».

«Επιπλέον», εκτιμά, «μια κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος στον εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη».

«Η ΝΔ χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα προκειμένου να αναδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική εντολή για να υπογράψει αυτή την κακή συμφωνία για την Ελλάδα» συμπληρώνει και τονίζει πως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΚΟ της ΝΔ και συζητείται αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο, επιχειρεί «να ανοίξει τον δρόμο για την απαλλαγή της χώρας από την τραγική, όπως αποδεικνύεται Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν «ναι» στην υπογραφή που ο Πρωθυπουργός είναι  έτοιμος να βάλει στις Πρέσπες» καταλήγει η ανακοίνωση.