Skip to main content

ΝΔ: Τον εσωκομματικό διχασμό ανέδειξε η σύνοδος του ΕΛΚ

Το κλίμα αποξένωσης που καταγράφηκε στην ισπανική πρωτεύουσα φρόντισε να αναδείξει χωρίς περιστροφές ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Το κλίμα διχασμού που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου, ανέδειξε η επίσκεψη των Β.Μεϊμαράκη, Απ.Τζιτζικώστα και Αδ.Γεωργιάδη στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα Νέα, η γαλάζια αντιπροσωπεία επέστρεψε από τη Μαδρίτη περισσότερο διχασμένη, ενώ ένα νέο μέτωπο ανοίγει στο κομματικό παρασκήνιο -ανάμεσα στον Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Αδ. Γεωργιάδη με στόχο την προίκα των σαμαρικών.

Οι διαφορετικές στρατηγικές με τις οποίες κινήθηκαν οι υποψήφιοι αρχηγοί στους διαδρόμους και στα στρογγυλά τραπέζια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αναδείχθηκαν εντονότερα την Πέμπτη, καθώς ο καθένας ακολούθησε το δικό του πρόγραμμα και δεν υπήρξαν κοινές επαφές. Το κλίμα αποξένωσης που καταγράφηκε στην ισπανική πρωτεύουσα φρόντισε να αναδείξει χωρίς περιστροφές ο Αδωνις Γεωργιάδης, πριν ακόμη πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

«Επιστρέφω από Μαδρίτη, όπου έκανα τη δουλειά που έπρεπε. Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κ.λπ. ήταν προσχηματική» διαμήνυσε, εκτοξεύοντας ουσιαστικά βέλη προς την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε το κεντρικό πρόσταγμα στη σύναξη του ΕΛΚ. Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ προσπέρασαν τις διαμαρτυρίες Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι ο πρώην υπουργός θα ήθελε τον Μεϊμαράκη σε «ρόλο ξεναγού» των υποψήφιων αρχηγών, τους οποίους θα παρουσίαζε στους ευρωπαίους εταίρους της ΝΔ.