Skip to main content

«Ναι» επί της αρχής από τη ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ο κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε αυτονόητο το νομοσχέδιο αυτοπροσδιορισμού των διεμφυλικών ατόμων, τονίζοντας ότι επιφυλάσσεται για την κατάθεση προτάσεων.

«Ναι» επί της αρχής στο σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου θα ψηφίσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια ο εισηγητής του κόμματος, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, σημειώνοντας, πάντως, ότι επιφυλάσσεται για την κατάθεση προτάσεων και βελτιωτικών αλλαγών στην πορεία της συζήτησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε αυτονόητο το νομοσχέδιο αυτοπροσδιορισμού των διεμφυλικών ατόμων και εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο ούτε επαναστατικό είναι, ούτε κάποια τεράστια αλλαγή φέρνει.

«Αναγνωρίζει ένα κενό και ρυθμίζει μία πραγματικότητα, την οποία ξέρουμε όλοι. Υπάρχουν στην κοινωνία άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσαρμονία με το φύλο τους και επιθυμούν την αλλαγή και πολλές φορές γίνονται θύματα ρατσισμού και βίας», σημείωσε.

Ο κ. Μπαργιώτας σχολίασε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «μόλις εισήγαγε τη γνωστή μέθοδο που λέει "στρίβειν διά της αντιπροτάσεως» και υπαναχώρησε από τη θέση της εξαιτίας της πίεσης που είχε στο εσωτερικό. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτό το νομοσχέδιο και τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να αλλάξει την ατζέντα και τη συζήτηση.

«Το έχουμε δει και άλλες φορές, το έχουμε δει με την ιθαγένεια, με το σύμφωνο συμβίωσης. Κάθε φορά που φαίνεται έντονα ότι η κυβέρνηση είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς, ένα αριστεροδεξιό συνοθύλευμα διαφορετικών τάσεων, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται προσπάθεια για αριστερή ρελάνς», τόνισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπογράμμισε ότι για τον χώρο που εκπροσωπεί δεν έχουν θέση οι πολιτικές δειλίες και όταν χρειάστηκε στο παρελθόν συγκρούστηκε με τους υπερσυντηρητικούς.