Skip to main content

Νέα αναβολή για τη δίκη Παπαγεωργόπουλου για τις ειδικές εντολές

Η υπόθεση, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο κι αλλά 6 άτομα, αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου

Αναβλήθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου η δίκη για τις ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο κι αλλά έξι άτομα, είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα αλλά λόγω παρέλευσης ωραρίου αναβλήθηκε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, ένας προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ένας διαχειριστής πληρωμών, δύο προϊσταμένες του Τμήματος Εξόδων και μια διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής και αρμόδια για τις πληρωμές ειδικών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μην εκταμιεύουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου χωρίς νόμιμο τίτλο πληρωμής, όπως είναι το χρηματικό ένταλμα, εντούτοις εξέδωσαν ειδικές εντολές πληρωμής, συνολικού ποσού περίπου 900.000 ευρώ, από το 1999 έως το 2005. Επίσης, γνώριζαν ότι υφίστατο βλάβη η περιουσία του Δήμου προς όφελος των πιστωτών στους οποίους καταβάλλονταν χρήματα.