Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
x

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου. Η αναβολή ζητήθηκε την κυβέρνηση.

Εκ νέου αναβολή πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό.

Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η παρέμβαση για τη διακοπή έγινε από κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το θέμα του συντονισμού των ενεργειών του Δημοσίου για το Ελληνικό.

Σε περίπτωση που ο χώρος κριθεί αρχαιολογικός, θα είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος «ξαφνικού θανάτου» μιας από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, θα μπορούσε να αγγίξει έως και τα 8 δισ. ευρώ.

Η άποψη των αρχαιολόγων, πάντως, δεν είναι το μόνο ζήτημα που αφορά τον χώρο του παλιού αεροδρομίου, καθώς στις 9:30 είναι προγραμματισμένη να γίνει η συζήτηση της ένστασης επί του δασικού θέματος μετά την απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά, με την οποία χαρακτηρίζεται δασική μια μικρή αλλά καίρια έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου (η προστασία αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων).

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ