Skip to main content

Νέα διάκριση για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης σε διεθνή διαγωνισμό

Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Νικηφορίδη - Κουόμο διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 42 κορυφαία γραφεία και η παραλαβή του βραβείου πραγματοποιήθηκε χθες στη Βηρυττό.

Το βραβείο κοινού του διεθνούς διαγωνισμού ArchMarathon κέρδισαν οι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo για το έργο της Νέας Παραλίας.

Η παραλαβή του βραβείου πραγματοποιήθηκε χθες στη Βηρυττό. Το αρχιτεκτονικό δίδυμο διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 42 κορυφαία γραφεία, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύονται οι δύο αρχιτέκτονες για τη Νέα Παραλία.

Όπως περιγραφόταν στο ArchMarathon η Νέα Παραλία έχει επιλεγεί καθώς «είναι ένα ιδανικό μέρος για περιπάτους, χωρίς περισπασμούς και αποσπάσεις. Ο περιπατητής εκτίθεται στο φως, στην ανοικτή προοπτική και έχει ένα συνεχόμενο μονοπάτι ανάμεσα σε δύο γοητευτικές αντιθέσεις: Η σταθερότητα της «προβλήτας» και η αστάθεια του υγρού στοιχείου».  Το ArchMarathon ξεχώρισε τους χώρους πρασίνου, αναφέροντας πως «Δεν είναι μεγάλα πάρκα, αλλά «δωμάτια» πρασίνου που θυμίζουν τους οικιακούς κήπους, οι οποίοι κάποτε δέσποζαν στην περιοχή φτάνοντας μέχρι την ακροθαλασσιά». Το συνολικό μέγεθος της Νέας Παραλίας είναι 3,5 χιλιόμετρα.