Skip to main content

Νέα διαμαρτυρία γονέων για το δημοτικό σχολείο Χορτιάτη

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατηγορεί τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη ότι δεν έχει προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη γονείς για το ζήτημα της συντήρησης του δημοτικού σχολείου Χορτιάτη.

«Δεκαπέντε μήνες έχουν περάσει από τον Απρίλιο του 2017 και την τελευταία συνάντηση του Συλλόγου μας με το δήμαρχο για τα μόνιμα και διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα συντήρησης του Σχολείου μας, οπότε και είχατε  δεσμευτεί για την επίλυσή τους. Όλο αυτό το διάστημα, παρά τις ασταμάτητες οχλήσεις, τόσο από το Σύλλογο Γονέων όσο και από το Δ/ντή του σχολείου, παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις μας και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις σας, μόνο πρόχειρες, σποραδικές και επιδερμικές παρεμβάσεις έχουν γίνει και με βάση δε το κριτήριο της αποτελεσματικότητας η κατάσταση είναι απογοητευτική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως σημειώνουν οι γονείς, «μετά τις τελευταίες βροχές του Μάη πλημμύρισε για μια ακόμη φορά το υπόγειο (το οποίο ακόμη και σήμερα αποπνέει μυρωδιά μούχλας), μπήκαν νερά σε 5 αίθουσες διδασκαλίας του δεύτερου ορόφου καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία τους και δημιουργώντας συνθήκες απολύτως ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και γενικώς η συνολική εικόνα του κτιρίου έχει επιδεινωθεί περισσότερο από ποτέ.

»Ιδιαίτερα η επισκευή της στέγης, οι απαραίτητες εργασίες για στεγανοποίηση κλπ καθώς και το αυτοτελές πρόβλημα του υπογείου είναι άμεσης προτεραιότητας και πρέπει να αξιοποιηθεί το διάστημα των διακοπών προκειμένου να λειτουργήσει από Σεπτέμβρη το Σχολείο επιτέλους με αξιοπρεπείς, ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες, στον 21ο αιώνα που ζούμε... Η υπομονή μας έχει προ πολλού εξαντληθεί, τα όρια ανοχής έχουν ξεπεραστεί ακόμη και για τους πιο καλόπιστους. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αφού ακόμα και τα σχετικά κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έχουν εγκριθεί. Φτάνει πια με τις πρόχειρες λύσεις “του ποδαριού”,που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».