Skip to main content

Νέα δίωξη σε Σαξώνη και Λεμούσια για «ουρές» της υπεξαίρεσης

Αντιμέτωποι με νέα ποινική δίωξη ο πρώην διαχειριστής πληρωμών και ο πρώην γγ του δήμου Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη και του Μιχάλη Λεμούσια για δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που εντοπίστηκαν εκ των υστέρων και αφορούν την υπεξαίρεση από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πρώην διαχειριστής πληρωμών και πρώην γενικός γραμματέας του δήμου έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση ενώ τώρα  απαγγέλθηκαν εναντίον τους οι κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απλής συνέργειας, αντίστοιχα, με εντολή του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, σε συμπληρωματική έρευνα επιθεωρήτριας της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εντοπίστηκαν δύο πλαστά  διπλότυπα είσπραξης της Θ' ΔΟΥ (με σφραγίδες και ονόματα δύο ανύπαρκτων υπαλλήλων), που καταρτίστηκαν το 2004.Σ' αυτά αναγράφονταν τα χρηματικά ποσά των 335.000 ευρώ και 445.000 ευρώ που αφορούσαν κρατήσεις για συντάξεις δημοτικών υπαλλήλων και όπως προέκυψε τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί στην συγκεκριμένη ΔΟΥ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίδικα διπλότυπα δεν υπήρχαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικά και δεν εξετάστηκαν από τα Εφετεία Κακουργημάτων που δίκασαν την υπόθεση της υπεξαίρεσης, σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.