Skip to main content

Νέα διπλή πρόταση Μπουτάρη για το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων

Νέα πρόταση στον Μητροπολίτη Άνθιμο για το χώρο που μπορεί να ανεγερθεί το ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων και Ανιάτων Παθήσεων κατέθεσε ο δήμαρχος.

Νέα πρόταση στον Μητροπολίτη Άνθιμο για το χώρο που μπορεί να ανεγερθεί το ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων και Ανιάτων Παθήσεων κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος πρότεινε στον Μητροπολίτη Άνθιμο να Ίδρυμα να γίνει είτε στο κτήριο του πρώην Νοσοκομείου Λοιμωδών, το οποίο όμως ανήκει στο ιταλικό κράτος, είτε στο παλιό νοσοκομείο «Αγ. Παύλου» στην οδό Φράγκων.

Για το Λοιμωδών το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με το ιταλικό προξενείο, προκειμένου να εξεταστεί εάν ο δήμος μπορεί να εξαγοράσει το κτήριο. «Τότε θα έχει σημαντικό ρόλο και ο δήμος», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ. Άνθιμος απέρριψε παλαιότερη πρόταση για την περιοχή των λουτρών Θέρμης, καθώς η έκταση ανήκει σε άλλη Μητρόπολη. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, «είναι υποχρέωσή του να βρεθεί ο χώρος που θα γίνει αυτό το Ίδρυμα».

Ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τα δικαστήρια έως τον χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπως πρώτη είχε αποκαλύψε η Voria.gr - δείτε εδώ.

Όπως ανέφερε, η έκταση η οποία ανήκει στην ΓΑΙΟΣΕ, θα δοθεί σταδιακά στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν θα μεταφερθούν στην Μενεμένη, ενώ στον χώρο να μεταφερθεί εκεί το Μουσείο Σιδηροδρόμων, θα γίνει εκεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ υπάρχει ήδη το Μουσείο Ύδρευσης. «Αποκτά μια ιδιαιτερότητα ο χώρος, πολιτισμική δραστηριότητα, θα υπάρχουν και χώροι διασκέδασης», σημείωσε. Ο κ. Μπουτάρης ο δήμος, μετά την παράδοση της έκτασης, θα αναλάβει τη συντήρηση του πάρκου.