Skip to main content

Νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με χιονοπτώσεις

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας.

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και την ανατολική προβλέπονται για σήμερα. Αναμένεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται απο το Σάββατο, με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας.

Στη Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Την νύχτα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 16 βαθμών Κελσίου.