Skip to main content

Eπεισόδια με αντιεξουσιαστές - Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους (vid)

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων ενώ έριξαν πέτρες και μπουκάλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών των ΜΑΤ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Συγκεκριμένα, περίπου 250 άτομα τα οποία είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης (δείτε εδώ), έσπασαν το πλακόστρωτο στο άγαλμα Βενιζέλου και έριξαν πέτρες κατά της αστυνομίας, στο ύψος της Αρχαίας Αγοράς.

Στη συνέχεια, στο ίδιο σημείο έριξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και η ένταση εκτονώθηκε.

Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές έβαλαν μεγάλη φωτιά σε κάδο απορριμάτων, ωστόσο η αστυνομία απομόνωσε τον κάδο, προκειμένου να αναλάβει το περιστατικό η Πυροσβεστική.

Λόγω των επεισοδίων, έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στους δρόμους όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια (δείτε εδώ).