Skip to main content

Νέα εποχή για τον Κεδρηνό Λόφο: Μέχρι τα Χριστούγεννα το νέο καφέ

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του το νέο καφέ, με στόχο να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς.

Μία νέα εποχή ξεκινά για το αναψυκτήριο του Κεδρηνού Λόφου το οποίο ετοιμάζεται να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Έως τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του το νέο καφέ, με στόχο να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς.

Ο ανάδοχος, που κέρδισε το αναψυκτήριο στη δημοπρασία του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στον χώρο, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος στη φθορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Τα συνεργεία του αναδόχου δίνουν μάχη για να είναι έτοιμο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων το κατάστημα συνολικού εμβαδού 170 τμ και με βεράντα επιφάνειας 55 τμ. Ήδη, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο επιχειρηματίας Θωμάς Νάλης, αυτή την περίοδο έχει γίνει ο καθαρισμός του οικοπέδου από την οργιώδη βλάστηση και η αποξήλωση του χώρου. Από τις έως τώρα εργασίες έχει αποκαλυφθεί ο σκελετός του παλιού αναψυκτηρίου και πλέον θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του και στη συνέχεια η κατασκευή.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Νάλη, ο οποίος δραστηριοποιούνταν και στο παρελθόν με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος μοντέρνος και όμορφος για καφέ, ποτό και λίγο φαγητό.

Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο από το 2013 παραμένει κενό. Έκτοτε η δημοτική αρχή προχώρησε στην τακτοποίηση πολεοδομικά των αυθαίρετων κατασκευών του. Στη συνέχεια ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου.

Ο μοναδικός ιδιώτης, που προσήλθε στη δημοπρασία, κατέθεσε προσφορά και «κέρδισε» το αναψυκτήριο με μίσθωμα 40.200 ετησίως. Η διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη είναι οκταετής.