Skip to main content

Νέα Υόρκη: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων - Τέσσερις τραυματίες (video)

Ένας 20χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές έχει συλληφθεί, ως ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν. Στους τέσσερις ο απολογισμός των τραυματιών.

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει την ύπαρξη τεσσάρων τραυματιών, συμπεραλαμβανομένου και του δράστη.

Ένας 20χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές έχει συλληφθεί, ως δράστης, καθώς, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι δική του ήταν η συσκευή που εξερράγη σε τούνελ του σταθμού. Ο δράστης είναι και ο μοναδικός τραυματίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά του, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο νεαρός είναι πιθανόν να συνδέεται με το ISIS.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η έκρηξη συνέβη νωρίς το πρωί, σε ώρα όμως όπου υπήρχε κίνηση στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε χάος, ενώ σταμάτησαν αρκετές γραμμές του Μετρό.

Παράλληλα, έχει εκκενωθεί ο χώρος κοντά στη 42η Οδό και 8η Λεωφόρο, ενώ στο σημείο έφτασαν αρκετά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών έφθασε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority του Μανχάταν, όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για έκρηξη. Oι αναφορές κάνουν λόγο για pipe bomb, αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα.

Η στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε συναγερμό στο Μανχάταν έχει καταγραφεί σε βίντεο (μπορείτε να το δείτε παρακάτω)