Skip to main content

Νέα εισαγγελική παραγγελία για το «No Border Camp» στο ΑΠΘ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες για σειρά αδικημάτων και εφιστά την προσοχή στην αστυνομία.

Νέα εισαγγελική παραγγελία έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη προς την αστυνομία για την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά αυτή τη φορά για συγκεκριμένα αδικήματα, μετά τις καταλήψεις στη Φιλοσοφική και Νομική Σχολή του ΑΠΘ στο πλαίσιο του «No Border Camp».

Η εισαγγελέας ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας και υποβάθμιση περιβάλλοντος, καθώς για το τελευταίο αδίκημα διαπιστώνεται έλλειψη καθαριότητας και υγιεινής στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ.

Επίσης η εισαγγελέας επισημαίνει προς την αστυνομία ότι δεν ισχύει το άσυλο εντός του πανεπιστημιακού χώρου, σύμφωνα με τον νόμο 4009/2011.

Τέλος, εφιστά την προσοχή στους αστυνομικούς για άμεση εκτέλεση της παραγγελίας και ζητά καθημερινές αναφορές για τις ενέργειες των αστυνομικών.

Να σημειωθεί πως η κ. Κακάλη είχε δώσει και χθες παραγγελία προς την αστυνομία, ζητώντας να γίνουν συλλήψεις εάν παρατηρηθούν προβλήματα (δείτε εδώ).