Skip to main content

Νέα καρφιά από Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Η κυβέρνηση βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό.

«Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας», προσθέτει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι: «Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων», τονίζοντας ότι η εκχώρηση «Μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» δεν είναι αποδεκτή.

«Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση.