Skip to main content

Νέα κάθοδος των τρακτέρ το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η διαμαρτυρία των αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης θα λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από την διεθνή έκθεση Zootechnia.

Νέα διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν και σήμερα αγρότες, αυτή τη φορά από το μπλόκο των Μαλγάρων και της Κουλούρας.

Η διαμαρτυρία τους με τα περίπου 50 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης θα λάβει χώρα μετά τις 12.00 το μεσημέρι, έξω από την διεθνή έκθεση για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία Zootechnia.

Ο σχεδιασμός τους είναι να παραταχθούν μπροστά στον Λευκό Πύργο-το ένα πίσω από το άλλο, στη μία πλευρά του οδοστρώματος- συμβολικά. Μετά το τέλος της κινητοποίησής τους οι αγρότες σχεδιάζουν να περικυκλώσουν με τα τρακτέρ τους τη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η έκθεση.  

Νωρίτερα οι αγρότες από την γύρω περιοχή των Μαλγάρων θα ξεκινήσουν από τα διόδια με συνοδεία περιπολικών της Τροχαίας.  

Χθες οι αγρότες έκλεισαν για περίπου μια ώρα τα διόδια των Μαλγάρων.

Στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών, αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν χθες για περίπου δύο ώρες τη διασταύρωση της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής με την Εθνική Οδό Αεροδρομίου- Θεσσαλονίκης παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και σήμερα γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Στον κόμβο Δερβενίου δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Στην Κεντρική Μακεδονία κλειστή παραμένει από αγρότες η διασταύρωση της Ειδομένης. Στην αερογέφυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.