Skip to main content

Νέα κρούσματα εγκεφαλίτιδας σε Βέροια και Λάρισα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, καθώς καταγράφηκαν και νέα κρούσματα εγκεφαλίτιδας σε Βέροια και Λάρισα που είναι πιθανό να προέρχονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν και νέα κρούσματα εγκεφαλίτιδας που πιθανόν να προέρχονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Επτά άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας με ήπια συμπτωματολογία σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χατζηδημητρίου. Τα άτομα εισήχθησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και σύμφωνα με τον διοικητή έχουν ήδη σταλεί δείγματα στο εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ προκειμένου να εξεταστούν και να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Την ίδια ώρα, ένας 60χρονος, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, νοσηλεύεται, με ιογενή εγκεφαλίτιδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με τον διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνο Καραμπάτσα, εξαιτίας των εντολών που έστειλε το ΕΚΕΠΥ για ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας σήμερα εστάλη δείγμα αίματος και νωτιαίου μυελού του 60χρονου στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται ή όχι για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Παπά, που διενεργεί τον εργαστηριακό έλεγχο, δείγματα έχουν σταλεί και από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της ανησυχίας που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και εξαιτίας των οδηγιών που εστάλησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Κέντρο Ελέγχου Προστασίας και Πρόληψης Νοσημάτων  και τη λοιμωξιολόγο Αγορίτσα Μπάκα τα περιστατικά παρακολουθούνται και στο εξής θα αναφέρονται μόνο τα επιβεβαιωμένα περιστατικά των ασθενών που έχουν νοσήσει από τον ιό του Δυτικού Νείλου.