Skip to main content

Νέα μονάδα Συγγενών Καρδιοπαθών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Εγκαινιάστηκε νέα μονάδα Συγγενών Καρδιοπαθών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Θα στηρίξει περισσότερα από 400 παιδιά.

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια της νέας μονάδας Συγγενών Καρδιοπαθών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε χάρη σε δωρεά του Ευάγγελου Μαρινάκη, αξίας 75.000 ευρώ.

Πριν κοπεί η κορδέλα, η πρόεδρος του συλλόγου Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, Χρυσούλα Τσιχριτσίδου, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της για την ευγενική προσφορά, που πρόκειται να στηρίξει περισσότερα από 400 παιδιά.

Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, η κα Πέννυ Λάγκα, Brand Manager Director της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε πως είναι μεγάλη χαρά να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και πως ο κ. Μαρινάκης, παρά την στενή του σχέση με τον Πειραιά χαίρεται πάντα να προσφέρει όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχει ανάγκη και ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας που αφορούν παιδιά.

 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της 3ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης έστειλε το δικό του μήνυμα για την αξία του έργου που θα προσφέρει ανάσα σε εκατοντάδες παιδιά, που διαφορετικά θα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Καλαμαριάς, Μαρία Παυλίδου, η οποία εξήρε την αξία του έργου.

Η κορδέλα κόπηκε εν μέσω χειροκροτημάτων από την κα Λάγκα, με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις με τόσο ισχυρή κοινωνική σημασία.