Skip to main content

Νέα πυρά Γιαννάκη για τη διαιτησία: Είχαν διαφορετικά κριτήρια

Ο προπονητής του Άρη χαρακτήρισε υπερβολικό τον αριθμό των βολών που εκτέλεσαν οι παίκτες του Ρεθύμνου έναντι αυτών των «κιτρινόμαυρων»

Για «διαφορετικά κριτήρια» με τα οποία σφύριζαν οι διαιτητές στις δύο πλευρές του γηπέδου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του Άρη από το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, είχαμε έρθει έτοιμοι. Ξέραμε ότι το Ρέθυμνο προσπαθεί στην έδρα του να εκβιάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να σε βάλει σε ένα παιχνίδι που δεν έχει λογική. Εμείς, όμως, προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε. Πιστεύω στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε πολύ καλά στοιχεία σαν ομάδα, αλλά νομίζω ότι αν δει κάποιος, είναι υπερβολικές οι βολές που έχει εκτελέσει σε σχέση με εμάς το Ρέθυμνο.

Στα δύο μέρη του γηπέδου υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια των σφυριγμάτων και πιστεύω πως αυτό δεν βοήθησε να βγει νικήτρια η ομάδα που θα έπαιζε καλύτερα. Αυτό φάνηκε από την τελευταία φάση στην οποία σφυρίχτηκε ένα εσκεμμένο φάουλ μακριά από την μπάλα, το οποίο θεωρώ ότι είναι υπερβάλλων ζήλος των διαιτητών, γιατί ο παίκτης δεν διεκδικούσε την μπάλα, ήταν πολύ μακριά και με αυτό το σφύριγμα στην ουσία έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Ρεθύμνου.

Εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, νομίζω τα καταφέραμε, είχαμε αρκετά καλές στιγμές, σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε λιγότερα λάθη, αλλά το παιχνίδι έτσι είναι. Η πίεση και το άγχος των παιδιών να κερδίσουμε, μας οδήγησαν σε δύο-τρία λάθη, που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει.

Στο τέλος μπορώ να πω ότι τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Χαίρομαι που έχω αρκετούς Έλληνες στην ομάδα και τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν καλά πράγματα. Αυτό φαίνεται πως δεν το εκτιμάνε ανάλογα οι άνθρωποι που έρχονται εδώ και προσπαθούν όσο μπορούν να παίξουν πιο σωστά. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι τα πράγματα να είναι καλύτερα για όλους μας.

Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη του, προσπάθησε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς ελπίζω να βρούμε τον τρόπο, ακόμα και με τέτοια διαχείριση από πλευράς ανθρώπων που παίζουν στο παιχνίδι, να μπορούμε να είμαστε πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της κρητικής ομάδας Νίκος Βετούλας δήλωσε:

«Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό και ωραίο παιχνίδι, για τους φιλάθλους που είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν. Είχε εναλλαγές στο σκορ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Θεωρώ ότι το πρόβλημα που έχουμε σε όλα τα παιχνίδια, όπως και σήμερα είναι τα ριμπάουντ, από τα οποία προήλθαν 15 πόντους για τον Άρη και δώσαμε άλλους 15 πόντους από δικά μας λάθη.

Είναι δύο κομμάτια που αν τα βελτιώσουμε, θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια της Stoiximan.gr Basket League. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και για τη νίκη, γιατί έχουμε βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και κάναμε τις νίκες που έπρεπε. Είναι σημαντικό ότι σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν άλλα παιδιά που βγαίνουν μπροστά, κάτι που δείχνει τη δυναμική της ομάδας.

Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, λόγω της ήττας που είχε στη Ναντέρ και εξαιτίας των τελευταίων εκτός έδρας εμφανίσεων, όπου είχε χάσει με μεγάλα σκορ. Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο μεγάλο τρίποντο και φάουλ του Χάρη Γιαννόπουλου, με το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να φύγουμε μπροστά με δύο πόντους».