Skip to main content

Νέα πρόταση Μπουτάρη: Διαπαραταξιακή για το ψήφισμα για ΠΓΔΜ

Σκοπός της διαπαραταξιακής θα είναι η σύνθεση του κειμένου ενός ψηφίσματος, το οποίο θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τη μέγιστη συναίνεση

Η πλειοψηφούσα παράταξη «Πρωτοβουλίας» στον δήμο Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόταση στις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής προκειμένου αυτή να επιχειρήσει να συνθέσει ένα συναινετικό ψήφισμα για το θέμα των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται πως ούτε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν εφικτό να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα για το θέμα των Σκοπίων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η «Πρωτοβουλία» απέστειλε στις δημοκρατικές παρατάξεις του Δήμου σχετική επιστολή και το επόμενο διάστημα, θα αναμείνει τις απαντήσεις.

«Η Δημοτική Παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" είναι σταθερά ταγμένη στην κατεύθυνση της εξεύρεσης οριστικής και βιώσιμης λύσης στο χρονίζον θέμα των σχέσεων της χώρας μας με τη γειτονική πΓΔΜ. Ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που θα συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο και επιθυμητό», αναφέρει το σκεπτικό στη βάση του οποίου εστάλη η επιστολή στις παρατάξεις.

Σκοπός της διαπαραταξιακής, όπως τονίζεται, θα είναι η σύνθεση του κειμένου ενός ψηφίσματος, το οποίο θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των δημοκρατικών παρατάξεων.

Αναλυτικά η επιστολη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως σας είναι γνωστό, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η έγκριση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναφορικά με το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με την πΓΔΜ και τις σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κατόπιν αυτού, η Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» σας προτείνει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, έργο της οποίας θα είναι η σύνθεση του κειμένου ενός ψηφίσματος, το οποίο θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των δημοκρατικών παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην περίπτωση αποδοχής της πρότασης από πλευράς σας, οι διαδικασίες της συγκρότησης και της συνεδρίασης της διαπαραταξιακής επιτροπής θα καθοριστούν από κοινού κατόπιν επικοινωνίας».