Skip to main content

Νέα συγγνώμη από Ζούκερμπεργκ για τα δεδομένα χρηστών

Το Facebook δημοσίευσε σήμερα ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση στις βρετανικές εφημερίδες όπου ο Ζούκερμπεργκ ζητεί πάλι συγγνώμη

Συγγνώμη ζήτησε εκ νέου ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με φόντο τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές της εταιρείας Cambridge Analytica (CA), η οποία κατηγορείται ότι ανέκτησε εν αγνοία τους τα δεδομένα 50 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να επηρεάσει την ψήφο των εκλογέων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μια ευθύνη: να προστατεύουμε τα δεδομένα σας. Αν δεν καταφέρνουμε να το κάνουμε, δεν τα αξίζουμε», γράφει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σε μήνυμά του, το οποίο δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα της πλειονότητας των βρετανικών κυριακάτικων εφημερίδων.

«Ίσως έχετε ακούσει να μιλάνε για μια εφαρμογή την οποία επινόησε ένας πανεπιστημιακός ερευνητής μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2014. Ήταν μια κατάχρηση εμπιστοσύνης και λυπάμαι που δεν είχαμε κάνει περισσότερα τότε», ανέφερε επίσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι το Facebook λαμβάνει ήδη μέτρα για να διασφαλιστεί πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Την τελευταία εβδομάδα, η μετοχή του Facebook διολίσθησε κατά 14%, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν περισσότερα από 50 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.