Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
x

ΝΕΑ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ (ΦΩΤΟ)

Την ονοματοδοσία έκαναν μαζί με το δήμαρχο, η υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας και ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού.

Στην τελετή ονοματοδοσίας των τεσσάρων νεότευκτων σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πήρε μέρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Την ονοματοδοσία των σκαφών, που προήλθαν από δωρεά της Νορβηγικής Οργάνωσης Θαλάσσιας Διάσωσης (Redningsselskapet - The Norwegian Society of Sea rescue), πραγματοποίησαν ο Γιάννης Μπουτάρης, η Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Anette Elseth και ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικών Ακτοφυλακών, Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει για έδρα της την Θεσσαλονίκη και έχει να επιδείξει στα 30 χρόνια από την ίδρυση της ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική εργασία», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του.

Δεσμεύθηκε πως η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Νορβηγική Κυβέρνηση, τις αντίστοιχες οργανώσεις και το Νορβηγικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνουν δωρίζοντας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αυτά τα τέσσερα σκάφη», επεσήμανε ο δήμαρχος και κατέληξε: «Οι Νορβηγοί είναι ένας ναυτικός λαός, όπως και οι Έλληνες. Εύχομαι στην Ομάδα μας καλά πανιά».