Skip to main content

Νέες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Εκτός Διοικούσας Επιτροπής οι Ζήσης Ιωακείμοβιτς και Βασίλης Ξενιτόπουλος με πρωινό τηλεφώνημα. Έρχονται κι άλλες αλλαγές...

Με δυο τηλεφωνήματα αλλάζει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη! Τηλεφωνήματα που έγιναν σήμερα το πρωί, με τις αντικαταστάσεις να ανακοινώνονται στις επόμενες ώρες (πιθανώς το απόγευμα).

Ο διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο αναπληρωτής του, Βασίλης Ξενιτόπουλος, αποτελούν παρελθόν από τις θέσεις τους στον τοπικό κομματικό μηχανισμό, καθώς σήμερα το πρωί επικοινώνησε μαζί τους ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, και τους δήλωσε ότι γίνονται αλλαγές στο κόμμα και παύονται από τα καθήκοντά τους, αφού τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Και οι δύο είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις επί προεδρίας της Βίκυς Ευταξά στη Διοικούσα. Με την ανάληψη της προεδρίας από τον Αντώνη Γυφτόπουλο όμως φαίνεται ότι βούληση της κομματικής ηγεσίας (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ήταν να αλλάξει ολοκληρωτικά η διοίκηση του κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες λένε ότι και τα δυο στελέχη δεν περίμεναν την αντικατάσταση, αφού αυτή δεν έγινε όταν αντικαταστάθηκε και η κ. Ευταξά. Οι αλλαγές, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στοχεύουν στην ανανέωση του κομματικού μηχανισμού και δε σχετίζονται (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται στελέχη της κεντρικής διοίκησης) με την τοποθέτηση στελεχών που ανήκουν στους λεγόμενους «Μητσοτακικούς». Άλλωστε, όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη, ο κ. Ξενιτόπουλος ήταν από τα στελέχη εκείνα, τα οποία έτρεξαν την καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα και είναι από τους στενούς υποστηρικτές του προέδρου. Προφανώς λόγο στις αντικαταστάσεις είχε και ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας, Αντώνης Γυφτόπουλος.

Οι πληροφορίες θέλουν τη θέση του κ. Ιωακείμοβιτς να παίρνει ο κτηνίατρος, Θεόδωρος Καλίτσης (πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μενεμένης – Ευόσμου) και τη θέση του κ. Ξενιτόπουλου ο οικονομολόγος, Αστέριος Τσουκαλάς (είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία).

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διοικούσας Επιτροπής, Αναστασία Ασπρούτσου, αναμένεται να παραμείνει στη θέση της, ενώ σε αντικατάσταση είναι ο υπεύθυνος οργάνωσης, Νίκος Μορφουλάκης.

«Γαλάζια» στελέχη επισημαίνουν ότι θα αξιοποιηθεί κι άλλος κόσμος από τη Θεσσαλονίκη σε διάφορές θέσεις στον κομματικό μηχανισμό (κι ας μην είναι θεσμοθετημένες). Πρόκειται για άτομα που θέλουν να προσφέρουν και θα αποκτήσουν ρόλο και λόγο, ενώ έχουν αξιολογηθεί από την ηγετική κομματική ομάδα ως σημαντικά πρόσωπα, που θα μπορέσουν να δυναμώσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα.