Skip to main content

Νέες απειλές από τη Σέχτα Επαναστατών

Νέες απειλές εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων και επιχειρηματιών εξαπέλυσε χθες η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία έστειλε προκήρυξη στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Νέες απειλές εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων και επιχειρηματιών εξαπέλυσε η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία έστειλε προκήρυξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Συγκεκριμένα, οι τρομοκράτες απειλούν ευθέως τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ αναφορά κάνουν και στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Παράλληλα, στο στόχαστρό τους βάζουν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, μαζί με την προκήρυξη απέστειλαν και φωτογραφία, που δείχνει τον βαρύ οπλισμό τους, φανερώνοντας ότι έχουν στην κατοχή τους πολλά περισσότερα όπλα από όσα έχουν μέχρι στιγμής χρησιμοποιήσει.

Επιπλέον, παρέχουν εξηγήσεις σχετικά με την πολύμηνη απουσία τους, υπογραμμίζοντας πως τους τελευταίους 13 μήνες είχαν επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και στη μελέτη πάνω στα όπλα, ενώ δημιούργησαν δίκτυο πληροφοριών και συλλογής στοιχείων. «Αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα», τονίζουν, συμπληρώνοντας: «Οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας».

Παρακολουθούσαν επί μήνες τον Γκιόλια

Για περισσότερο από ένα μήνα, μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Σ. Γκιόλια, ενώ όπως αναφέρουν στην προκήρυξη απέκτησαν πληροφορίες για συγγενικά πρόσωπα του δημοσιογράφου. Ακόμη, αποκαλύπτουν αρκετά για το επιχειρησιακό σχέδιο παρακολούθησης και υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος είχε αστυνομική φύλαξη, από δύο αστυνομικούς συνοδούς ασφάλειας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε.