Skip to main content

Νέες «φουρτούνες» έτοιμες να χτυπήσουν τις θαλάσσιες μεταφορές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ναυαλαγορές, καθώς πληθαίνουν οι φήμες για νέα χρεωκοπία μετά από εκείνη της νοτιοκορεάτικης Hanjin Shipping

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ναυαλαγορές, για μια ακόμα φορά. Κι αυτό γιατί, όπως μαθαίνει η Voria.gr, πληθαίνουν οι φήμες για νέα χρεωκοπία, μετά από εκείνη της νοτιοκορεάτικης mega – εταιρείας Hanjin Shipping. Αυτή τη φορά σε μια μικρότερη, αλλά επίσης γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς κοντέινερς, την Rickmers Maritime, από τη Σιγκαπούρη. Προς το παρόν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, για τη διάσωση της, ωστόσο, το αποτέλεσμα τους είναι μέχρι αυτή την ώρα αμφίβολλες.

Επίσης φήμες υπάρχουν και για την Swibe. Πρόκειται για offshore, με βαπόρια τύπου vessels, στο χαρτοφυλάκιο της. Ωστόσο, αυτή ανάγεται περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας, παρά του shipping, όπως λένε οι γνώστες της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, έρχεται και αυτή με τη σειρά της να συμπληρώσει το παζλ της πολύ κακής εικόνας που εμφανίζει η αγορά των θαλάσσιων μεταφορών, ειδικά στο κομμάτι των κοντέινερς, το τελευταίο διάστημα.