Skip to main content

Νέες ισραηλινές επιδρομές το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση της ισραηλινής Αεροπορίας στην Γάζα σε διάστημα 24 ωρών, καθώς κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην περιοχή.

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον 25 «στρατιωτικών θέσεων» της οργάνωσης Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε το βράδυ η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση της ισραηλινής Αεροπορίας στην Γάζα σε διάστημα 24 ωρών, καθώς κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην περιοχή.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν ως αντίποινα για την εκτόξευση περίπου 70 οβίδων και άλλων βλημάτων χθες προς τα ισραηλινά εδάφη από την περιοχή της Γάζας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός. Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από τις παλαιστινιακές επιθέσεις.

«Αντιλαμβανόμαστε την τρομοκρατική δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς με μεγάλη σοβαρότητα και θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με δύναμη και αποφασιστικότητα», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το Τελ Αβίβ δημοσίευσε βίντεο από τους βομβαρδισμούς.

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν βρίσκονται αποθήκες μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εργαστήρια κατασκευής ρουκετών, κέντρα εκπαίδευσης και μονάδες παραγωγής πυρομαχικών, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ.

Η ανταλλαγή χτυπημάτων ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ έρχεται στον απόηχο των διαδηλώσεων που γίνονται κάθε Παρασκευή το τελευταίο δίμηνο κοντά στον φράχτη που χωρίζει την Γάζα από το νότιο Ισραήλ, όπου οι Παλαιστίνιοι ζητούν να επιστρέψουν στα εδάφη των προγόνων τους που ανήκουν σήμερα το εβραϊκό κράτος.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την Χαμάς και ότι τα περισσότερα θύματα προσπαθούν να ξεπεράσουν τον φράχτη και να επιτεθούν στους συνοριακούς ισραηλινούς οικισμούς.