Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις από την Οικονομική Αστυνομία

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 8 περιπτώσεις.

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 16 έως 18/12/2016, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 8 περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

· Σε μπαρ-καφέ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν τρείς παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο oποιος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη

· Σε σνακ μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθη να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

· Σε ταβέρνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο ελέγχου της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) με τη συνδρομή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.), σε κέντρο διασκέδασης στη Βέροια τον περασμένο Μάιο, βρέθηκαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών οι οποίες δεν έφεραν τον κωδικό παρτίδας, ενώ σε αρκετές βρέθηκαν ενδείξεις αποκόλλησης ένσημης ταινίας φορολογίας.

Συνολικά δεσμεύτηκαν 71 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και απεστάλησαν για ανάλυση στη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας Θράκης.

Από την χημική ανάλυση και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν:

· 24 φιάλες αλκοολούχου ποτού, βρέθηκαν μη κανονικές και μη ασφαλείς ενώ δεν φέρουν κωδικό παρτίδας παράγωγης,

· 13 φιάλες αλκοολούχου ποτού, βρέθηκαν μη κανονικές διότι οι επικολλημένες ετικέτες δεν είναι γνήσιες,

· 5 φιάλες αλκοολούχου ποτού, βρέθηκαν μη κανονικές διότι έχουν διαφορετικό τίτλο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους,

· 2 φιάλες αλκοολούχου ποτού, βρέθηκαν μη κανονικές διότι έχουν διαφορετικό τίτλο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους και επίσης δεν φέρουν κωδικό παρτίδας παραγωγής,

· 5 φιάλες αλκοολούχου ποτού, σύμφωνα με τον επίσημο εισαγωγέα δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα και οι ετικέτες που είναι επικολλημένες στην πίσω όψη δεν είναι γνήσιες,

· 4 φιάλες αλκοολούχου ποτού, σύμφωνα με τον επίσημο εισαγωγέα δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα και απεστάλησαν από τον οίκο παραγωγής απ’ ευθείας στη Βουλγαρία,

· φιάλη αλκοολούχου ποτού, η οποία σύμφωνα με τον επίσημο εισαγωγέα φέρει παραποιημένη ετικέτα στην πίσω όψη της.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.